werkwijze

Maatwerk

Mijn klanten zijn zelfbewuste, alerte particulieren, bedrijven/organisaties en overheid, met kunst en objecten in allerlei vormen en maten, in eigendom en beheer. Omdat er sprake is van kunst, antiek en/of verzamelingen met bijzondere emotionele- en financiele waarde kiest men er voor te investeren in een kwalitatief goede taxatie.

Care

Als taxateur ben ik een vertrouwenspersoon. Ik mag binnenkijken in huiskamers, slaapkamers, depots en kluizen, en de verhalen horen achter objecten. Dit vraagt om zorg, zorgvuldigheid en betrokkenheid, zonder dat de onafhankelijkheid wordt verloren.

Deskundigheid

Ter zake deskundigheid is een essentieel element van een professionele taxatie. Wanneer er bij een taxatie sprake is van een kunstwerk of object van bijzondere waarde, wordt de taxatie onderbouwd met comparabelen en (indien relevant) marktdata, en wordt advies ingewonnen bij specialisten en/of collega taxateurs.

Transparantie

Openheid over uitgangspunten, proces en overwegingen maken de rationale achter een taxatie inzichtelijk, en daarmee de taxatie herleidbaar en toetsbaar.

Onafhankelijkheid

Onafhankelijkheid is -samen met ter zake deskundigheid- het fundament van een betrouwbare taxatie. Daarom is het belangrijk dat er bij een taxatie geen issues spelen die de betrouwbaarheid kunnen aantasten. Denk bijvoorbeeld aan een financieel belang bij een bepaalde uitkomst. Om die reden heb ik er voor gekozen geen aan- of verkoopbemiddeling te doen.

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid

De in mijn kantoor gebruikte electriciteit wordt gewonnen op basis van wind energie. Rapporten worden gedrukt op biotop papier. Papier en plastic afval worden vanzelfsprekend gescheiden.

Binnen mijn vakgebied zet ik mij in voor professionalisering, onder meer door het schrijven van artikelen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-tmv-e1492467067402.jpg