Nieuws

Juni 2019 In Kwartaalbericht Estate Planning (nummer 2 van 2019) is mijn artikel ‘Op waarde geschat – kunst en antiek taxaties in fiscales situaties‘ gepubliceerd. Het artikel gaat in op de taxatie van kunst en antiek ten behoeve van fiscale doeleinden, en geeft inzicht in de minimale eisen waar een professionele taxatie aan zou mogen voldoen. Bijvoorbeeld aan een taxatie ten behoeve van schenking, of betaling van belasting. KWEP wordt uitgegeven door Wolters Kluwer, en is online te lezen met een abonnement.

Cover Kwartaalbericht Estate Planning (KWEP) 2019/2: artikel Op waarde geschat: kunst en antiek taxaties in fiscale situaties
Artikel Kwartaalbericht Estate Planning (KWEP) 2019/2: Op waarde geschat: kunst en antiek taxaties in fiscale situaties. Jaargang 23, juni 2019 (Wolters Kluwer)

April 2019 heb ik een workshop kunst taxeren mogen verzorgen voor masterstudenten Kunst, Markt en Connaisseurschap (Kunst en Cultuurwetenschappen) aan de VU te Amsterdam.

Workshop taxatie kunst voor de master Kunst Markt en Connaisseurschap – Vrije Universiteit, Amsterdam (2019)


In oktober 2018 ben ik lid geworden van PAIAM [Professional Advisors to the International Art Market], een internationaal netwerk van dienstverleners aan de kunstmarkt.


Boekman_extra_9 Onbekend maakt onbemind - de rol van geld bij erfgoed

Bij de Boekman Stichting (kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid) verscheen in december 2017 mijn artikel Onbekend maakt onbemind – de rol van geld bij erfgoed . In mijn artikel ga ik in op het belang van kennis van de zakelijke aspecten van collecties en objecten bij erfgoedprofessionals.


In november 2017 hield ik een praatje over taxeren en schade vanuit mijn achtergrond als onafhankelijk taxateur, voor een internationale groep van verzekeringsmensen en aanverwante dienstverleners.

IMG-20171220-WA0004 rvj praatje

Najaar 2016 werd ik gevraagd mee te werken aan een artikel over de waarde van antiek in de Elsevier. PDF’s van het artikel vindt u hier: Artikel waarde antiek – Elsevier kerst 2016 – 1 en artikel waarde antiek – Elsevier kerst 2016 – 2