• art antiques valuer appraiser netherlands international

Nieuws

publicatie weekblad fiscaal recht waarde economisch verkeer

Mijn artikel over waarde economisch verkeer en marktwaarde bij taxaties van kunst en antiek is recentelijk gepubliceerd in het Weekblad Fiscaal Recht (no. 7474, 11 april 2023). Enorm leuk, en een grote eer! Op mijn pagina publicaties zijn alle artikelen te vinden die ik heb geschreven.


Wanneer is er sprake van kunst? Kan AI (artificiele intelligentie) kunst vervaardigen? Interessante vragen! Voor het NOS journaal (maart 2023) mocht ik iets zeggen over dit onderwerp.

foto: Sem Bakker

Presentatie authenticiteit centro universitario guardia civil Madrid

In juni 2022 gaf ik in Madrid een presentatie aan een internationaal gezelschap van onderzoekers over het herkennen van vervalsingen.


expert

Op 23 mei 2022 mocht ik als lid van het discussiepanel aanschuiven bij de conventie van de International Netsuke Society, die dit jaar in Amsterdam plaats vond. Eervol en leuk om te doen! Op deze dag heb ik mooie objecten gezien, zoals moderne hertshoornen netsuke’s vervaardigd door Leon Mommerstein.


workshop taxeren vrije universiteit kunst markt connaisseurschap

In de categorie ‘oud nieuws’: net voor de COVID pandemie een workshop over kunst, waarde en de kunstmarkt gegeven aan de studenten van de Master Kunst, Markt en Connaisseurschap van de Vrije universiteit te Amsterdam. En iets kunnen uitleggen over de rol van kwaliteit, kunstmarkt en transactie data bij taxatie.