Taxatie kunst, antiek, design

Welke kunst, antiek, inboedel en kostbaarheden kan ik voor u taxeren? Enkele voorbeelden:

Schilderij, tekening, aquarel

schilderij aquarel tekening ets litho zeefdruk moderne kunst hedendaagse kunst

Ik taxeer schilderijen, tekeningen, aquarellen, gouaches en andere unieke kunstwerken. Met name uit de periode 1800 tot heden (dus geen oude meesters). Ik ben met name goed thuis in Moderne kunst, en Hedendaagse kunst. Zeg maar vanaf Vincent van Gogh, tot nu.

De afgelopen jaren heb ik een groot aantal werken van bekende, en minder bekende Nederlandse, en internationale kunstenaars op waarde mogen schatten. Zie voor een klein overzicht de pagina schilderijen taxeren. De waarde van schilderijen die ik de afgelopen jaren heb mogen taxeren lag tussen de vijftig euro, en enkele tientallen miljoenen euro’s.

Heeft u een schilderij, aquarel, of tekening wilt u weten of ik deze voor u kan taxeren? Neem s.v.p. contact op.

Ets, litho, zeefdruk, foto

Naast schilderijen en kunst op papier taxeer ik originele (kunst)grafiek, zoals ets, litho en zeefdruk. Met name vanaf 1850 tot heden, dus vooral Moderne kunst en Hedendaagse kunst. Denk aan M.C. Esscher, Lucio Fontana, Peter Vos, JCJ van der Heyden, W.O.J. Nieuwenkamp, Jan Toorop, Daan van Golden, Marcel Duchamp, James Ensor, Gustav Klimt, Marlene Dumas. Ook taxeer ik met enige regelmaat fotografie: denk aan werk van Ansel Adams, Annie Leibovitz, Anton Corbijn.

Heeft u een ets, litho of zeefdruk en wilt u weten of ik deze voor u kan taxeren? Neem s.v.p. contact op.

Beeld, sculptuur, beeldhouwwerk, object

De taxatie van beelden in o.a. brons, messing, ijzer, steen, glas en staal reden is een andere reden voor opdrachtgevers om contact op te nemen. Bijvoorbeeld in verband met de taxatie van sculpturen, beeldhouwwerken en objecten van o.a. Shinkichi Tajiri, Javier Marin, Andre Volten, Bernard Meadows, Ryan Gander, Isidore Bonheur, Kees Verkade, Hans Bayens, Mari Andriessen, Jan Sierhuis, Nam June Paik, Bert Schutter, Marinus Boezem etc. In de regel gaat het om taxatie van werken uit de periode 1850 tot heden.

Heeft u een beeld, sculptuur beeldhouwwerk of kunstobject, en wilt u weten of ik deze voor u kan taxeren? Neem s.v.p. contact op.

Aardewerk, porselein, glas, kristal, goud, zilver, meubelen, koper en brons, tapijten

Schilderij inboedel taxatie antiek design

Ik taxeer antiek en design, o.a. aardewerk, porselein, glas, kristal, goud, zilver, meubelen, klokken, sieraden, koper en brons, textiel, tapijten etc. uit de periode 1500 – heden. Kortom: alles wat u in een Nederlandse inboedel kunt tegenkomen. Denk aan een servies, Chinees en Japans porselein, kristal, glaswerk, kroonluchters, zilveren bestek, een zilveren broodmand, een klok, een Perzisch kleed, damast, een antieke servieskast. Maar ook modern- en vintage design, o.a. Vitra, Marcel Wanders, Maarten Baas, Studio Job, Moroso, Cassina, Eileen Gray, Charles en Ray Eames, Gerrit Rietveld jr., Maarten van Severen, Jan Pauwels, en Le Corbusier.

Heeft u aardewerk, porselein, glas, kristal, goud, zilver, meubelen, koper en brons, tapijten, vintage of modern design of andere inboedel en wilt u weten of ik deze voor u kan taxeren? Neem s.v.p. contact op.

Sieraden en horloges

Sieraden horloge taxatie kostbaarheden verzekering

Kostbaarheden, zoals sieraden en polshorloges zijn vaak onderwerp van taxatie. Antieke en moderne gouden en zilveren sieraden, zoals een ketting of armband, een parelcollier, een diamanten broche, een ring briljant, saffier of robijn. Naast zeer veel antieke en moderne sieraden zonder merk, heb ik sieraden van bekende firma’s zoals Lalique, Faberge, Chopard, Tiffany & Co, Pomellato, Hermes, Cartier en Lapponia, en van kunstenaars zoals Jan Eissenloeffel, Hans Appenzeller, Truike Verdegaal getaxeerd. Op het gebied van horloges heb ik o.a. polshorloges van de merken Patek Philippe, Cartier, Jaeger Le Coultre, IWC, Glashutte, Gubelin, Panerai en Christiaan van der Klaauw getaxeerd.

Is er sprake van een inboedel met kostbaarheden zoals sieraden en horloges en wilt u weten of ik deze voor u kan taxeren? Neem s.v.p. contact op.

Inboedel taxatie

Opdrachtgevers gebruiken de term inboedel vaak om alle in een woning aanwezige zaken te omschrijven: van een haardstel tot een recent Wedgwood servies, en van 18e eeuws damast tot een originele zeefdruk van Andy Warhol. Ik gebruik de term inboedel op deze website daarom als paraplu begrip.

erkend taxateur kunst en antiek beedigd
art expert Netherlands