• taxatie kunst antiek museum gemeente provicie rijk

Publicaties

Cover Kwartaalbericht Estate Planning (KWEP) 2019/2: artikel Op waarde geschat: kunst en antiek taxaties in fiscale situaties

Juni 2019 In Kwartaalbericht Estate Planning (nummer 2 van 2019) is mijn artikel ‘Op waarde geschat – kunst en antiek taxaties in fiscale situaties‘ gepubliceerd. Het artikel gaat in op de taxatie van kunst en antiek ten behoeve van fiscale doeleinden. En geeft een overzicht van de minimale eisen waar een taxatie waar derden op moeten kunnen vertrouwen aan dient te voldoen. Bijvoorbeeld bij schenking, of betaling van belasting. KWEP wordt uitgegeven door Wolters Kluwer, en is, naast via de link hierboven, online te lezen met een abonnement.


Boekman_extra_9 Onbekend maakt onbemind - de rol van geld bij erfgoed

Bij de Boekman Stichting (kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid) verscheen in december 2017 mijn artikel Onbekend maakt onbemind – de rol van geld bij erfgoed. Hierin ga ik in op het belang van kennis bij erfgoed professionals van zakelijke aspecten van kunst en voorwerpen. En dat enige kennis van dit aspect de weerbaarheid van musea en andere kunst beherende organisaties ten goede komt.