Kernwaarden

Maatwerk

Mijn klanten zijn zelfbewuste, alerte particulieren, bedrijven/organisaties en overheid, met kunst en objecten in allerlei vormen en maten, in eigendom en beheer. Omdat er sprake is van kunst, antiek en/of verzamelingen met bijzondere emotionele- en financiele waarde kiest men er voor te investeren in een kwalitatief goede taxatie.

Care

Als taxateur ben ik een vertrouwenspersoon. Ik mag binnenkijken in huiskamers, slaapkamers, depots en kluizen, en de verhalen horen achter objecten. Dit vraagt om zorg, zorgvuldigheid en betrokkenheid, zonder dat de onafhankelijkheid wordt verloren.

Deskundigheid

Ter zake deskundigheid is een essentieel element van een professionele taxatie. Wanneer er bij een taxatie sprake is van een kunstwerk of object van bijzondere waarde, wordt de taxatie onderbouwd met comparabelen, marktdata, en wordt advies ingewonnen bij specialisten en/of collega taxteurs.

Onafhankelijkheid

Onafhankelijkheid is -naast ter zake deskundigheid- het fundament van een een betrouwbare taxatie. Een taxatie waarbij de taxateur een financieel belang heeft bij de hoogte van het getaxeerde bedrag, is kwetsbaar. Wanneer derden moeten kunnen vertrouwen op een taxatie, is het belangrijk dat de ter zake onafhankelijkheid van de taxateur naar behoren wordt geborgd.

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid

De in mijn kantoor gebruikte electriciteit wordt gewonnen op basis van wind energie. Rapporten worden gedrukt op biotop papier. Papier en plastic afval worden vanzelfsprekend gescheiden.

Binnen mijn vakgebied zet ik mij in voor professionalisering, onder meer door het schrijven van artikelen.