Kernwaarden

Maatwerk

Mijn klanten zijn particulieren, bedrijven/organisaties en overheid, met kunst en objecten in allerlei vormen en maten, in eigendom en beheer. Omdat er sprake is van bijzondere emotionele- en/of financiele waarde, kiest men er voor te investeren in een kwalitatief goede taxatie.

Care

Als taxateur ben ik een vertrouwenspersoon. Ik mag binnenkijken in huiskamers, slaapkamers, depots en kluizen, en de verhalen horen achter objecten. Dit vraagt om zorg, zorgvuldigheid en betrokkenheid, zonder dat de onafhankelijkheid wordt verloren.

Deskundigheid

Ter zake deskundigheid is een essentieel element van een professionele taxatie. Wanneer er sprake is van een kunstwerk of object van bijzondere waarde, wordt de taxatie onderbouwd met comparabelen, marktdata. Wanneer de situatie hier om vraagt wordt advies ingewonnen bij specialisten en/of collega taxateurs.

Onafhankelijkheid

Onafhankelijkheid is -naast ter zake deskundigheid- het fundament van een een betrouwbare taxatie. Een taxatie waarbij de taxateur een financieel belang heeft, is kwetsbaar.

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid

De in mijn kantoor gebruikte electriciteit wordt gewonnen op basis van wind energie. Rapporten worden gedrukt op biotop papier. Papier en plastic afval worden vanzelfsprekend gescheiden.

Binnen mijn vakgebied zet ik mij in voor professionalisering, onder meer door het schrijven van artikelen.