Tentoonstelling Tutanchamon Londen (november 2019 – mei 2020)

Dankzij een zakelijke reis kon ik begin december ook de tentoonstelling Tutankhamun: Treasures of the Golden Pharaoh in Londen bezoeken. Het was een bijzondere tentoonstelling, die je heel dicht bij het verleden brengt.

Vanuit mijn vak als taxateur probeer ik tijdens zo’n tentoonstelling met veel concentratie te kijken naar geheel, en details. Mijn innerlijke beeldbank wordt op die manier spelenderwijs gevuld met informatie over hoe je een authentiek object uit een bepaalde periode er uit ziet.

Bij het kijken heb ik speciale aandacht voor de gebruikte materialen, vervaardigings technieken en bewerkingsmethoden. Hoe zijn de objecten gemaakt? Welke materialen zijn gebruikt? En hoe zijn ze bewerkt? Het begint allemaal met aandachtig kijken.

De tentoonstelling is een zeldzame kans om deze objecten, die zich normaal in het Egyptisch Museum in Cairo bevinden, in Europa te zien. Mocht u in de gelegenheid zijn de tentoonstelling te bezoeken, ga vooral. Het is de moeite van een trip naar Londen waard.

Leave a Reply

*