Beedigd taxateur kunst en antiek?

Nee, ik ben geen beedigd taxateur: de titel ‘beedigd taxateur’ bestaat namelijk niet meer. De beediging van taxateurs vond elke keer voor 5 jaar plaats, en is in het jaar 2000 in het kader van deregulering van het bedrijfsleven afgeschaft. De laatste beediging van taxateurs liep af in 2005.

Omdat de term beedigd taxateur voor het publiek echter erg herkenbaar is, wordt hij door sommige taxateurs wel nog steeds gebruikt.

Gecertificeerd taxateur kunst en antiek

In plaats van de beediging kwam het certificeren van taxateurs. Deze vindt plaats op basis van Regelingen SRZ (Systeem Roerende Zaken), en wordt gecontroleerd door Hobeon/SKO.

Chartered arts and antiques surveyor

Als Chartered arts and antiques surveyor ben ik aanspreekbaar op mijn onafhankelijkheid als taxateur, mijn ter zake deskundigheid, en de kwaliteit van het taxatieproces. En mag ik MRICS (Member of the Royal Institution of Chartered Surveyors) achter mijn naam zetten.

Meer weten? Zie de pagina informatie, of neem contact op.