taxatie kunst in de openbare ruimte

Gemeenten, provincies en waterschappen maar ook bedrijven, organisaties, instellingen en musea kunnen eigenaar of beheerder zijn van kunst in de openbare ruimte. Dit kunnen sculpturen zijn, maar ook kunst in, op, of aan gebouwen/openbaar toegankelijke plekken, installaties, land-art, conceptuele kunst, site specific art / plaatsgebonden kunst, enzovoort.

Een taxatie kan bijvoorbeeld nodig zijn in verband met verzekering, bij bruikleen, of in verband met transport. Daarnaast kunnen inspectie, inventarisatie en schatting nuttig zijn ten behoeve van beleidsbeslissingen: is er -extra- beveiliging nodig, moet er bijzondere zorg besteed worden aan onderhoud, conservering en/of restauratie.

De afgelopen 5+ jaar heb ik, in samenwerking met collega’s, diverse taxaties van kunst in de openbare ruimte verricht voor gemeentes en organisaties. Mocht u een taxatie van uw gemeentelijke kunst in de openbare ruimte overwegen, neemt u dan contact op voor een offerte.

copyright patricia jansma [april 2017]

rics registered valuer logo quality insured chartered surveyor art and antiqueslogo tmv taxateur kunst en antiek veilinghouders makelaars

Save

Save

Save